Items: 0    Totaal: €0,00
Nederlands English
  • Online sinds 2003
  • 30 dagen op zicht
  • Uitstekende service
  • Horlogeband.com ook in Zenderen

Horlogeband informatie

Een horloge is niet compleet zonder een mooie horlogeband. Wilt u er lang plezier van hebben, dan is het belangrijk een horlogeband van goede kwaliteit te kiezen en hier zuinig mee om te gaan. De kwaliteit van de horlogebanden verschilt per merk. Over het algemeen geldt: hoe hoger de verkoopprijs van het horloge, des te beter de kwaliteit van de band. Horlogeband.com biedt tevens een uitgebreid assortiment losse horlogebanden in alle soorten en maten. Wij staan 100% achter de kwaliteit van deze banden.


Onderhoud

Elke horlogeband is aan slijtage onderhevig. Hoe snel een band slijt, hangt samen met de intensiteit waarmee u het horloge draagt en hoe zuinig u ermee omspringt. Bij normaal gebruik gaat het gros van de banden 1 tot 2 jaar mee, maar vaak nog veel langer. In de praktijk kan het echter ook voorkomen dat een horlogeband binnen een maand kapotgaat.

Algemene tips om de levensduur van uw horlogeband te verlengen:
  • Vermijd contact met water. Douchen of zwemmen gaat ten koste van de kwaliteit van de band. Dit geldt met name voor lederen banden.
  • Stel uw horlogeband zo min mogelijk bloot aan fel zonlicht, om uitdroging en verkleuring te voorkomen.
  • Maak uw horlogeband nooit schoon met zeep, afwasmiddel of andere (agressieve) schoonmaakmiddelen.
Tot slot: een lederen horlogeband gaat sneller stinken bij mensen wiens huid een hoge zuurgraad heeft. Hier kunt u niets tegen doen. Het heeft ook niet altijd te maken met de kwaliteit van de band.


Materiaalsoorten

De meeste horlogebanden zijn uitgevoerd in leder, rubber, massief edelstaal, titanium of nylon. Allereerst kiest u natuurlijk het materiaal dat u het meest aanspreekt en het best bij uw horloge past. Elke materiaalsoort heeft echter een aantal specifieke eigenschappen waarmee u rekening dient te houden.


Lederen horlogebanden
Lederen horlogebanden zijn erg gevoelig voor water en transpiratie. Ook sterke warmte- en koudeverschillen kunnen de kwaliteit negatief beïnvloeden. Horlogeband.com verkoopt speciale waterproof lederen banden, beter bekend als ‘lorica’ horlogebanden. 


Rubberen horlogebanden

Rubberen horlogebanden hebben een hoog draagcomfort dankzij het soepele materiaal. Ze zijn uitstekend geschikt om mee te sporten en eenvoudig schoon te maken met wat water. Een uitzondering vormen witte rubberen banden: deze kunnen binnen vrij korte tijd geel/groen kleuren. Hier is niets tegen te doen. Een nadeel van een rubberen horlogeband is dat zodra er een haarscheurtje in komt (bijvoorbeeld door aanraking met een scherp voorwerp), de band direct moet worden vervangen.


Massief edelstalen horlogebanden

Massief edelstalen horlogebanden zijn zeer sterk en duurzaam. Ze zijn nikkelvrij en dus geschikt voor mensen met nikkelallergie.


Titanium horlogebanden

Titanium horlogebanden onderscheiden zich door de zilvergrijze kleur en lichte gewicht: dit soort horlogebanden is vele malen lichter dan banden van massief edelstaal. Dit komt het draagcomfort ten goede. Titanium is nikkelvrij en dus geschikt voor mensen met nikkelallergie.


Nylon horlogebanden

Nylon is een sterk materiaal dat goed tegen water kan. 


Sluitingen

De meeste horlogebanden hebben een edelstalen gespsluiting. Ook een vouwsluiting (ook wel veiligheidssluiting genoemd) komt veel voor. Het voordeel van een vouwsluiting is dat u slechts één keer de maat van uw horlogeband hoeft in te stellen. Daarna schuift u het horloge om uw pols en klikt u de sluiting simpelweg vast. Lederen banden met een vouwsluiting slijten hierdoor minder snel dan lederen banden met een gespsluiting.

Een vlindersluiting is een soort dubbele vouwsluiting. Deze luxe sluiting wordt vaak toegepast bij exclusieve of klassieke horloges in de hogere prijsklassen. Horlogeband.com verkoopt ook losse vlindersluitingen.


Breedtematen

Horlogebanden zijn verkrijgbaar in verschillende breedtematen. Horlogeband.com biedt horlogebanden van 14 tot 36 mm breed. De juiste maat kunt u eenvoudig zelf bepalen. Meet hiervoor de ruimte op tussen de ‘pootjes’ (lugs) van de kast van uw horloge. De meeste horlogebanden hebben een ‘even’ breedtemaat (bijvoorbeeld 20 of 22 mm en niet 21 mm).


Originele of universele band?

Horloges van sommige merken, waaronder Casio en Diesel, lenen zich niet voor universele horlogebanden. U heeft dan een originele band nodig. Horlogeband.com heeft een groot aantal originele banden op voorraad. Neem hiervoor contact met ons op.


Horlogeband vervangen

Een horlogeband vervangen lukt in de meeste gevallen zelf. Bij een lederen of rubberen band is dit het eenvoudigst. U heeft slechts een pincet of schilmesje nodig. Voor de echte doe-het-zelvers biedt Horlogeband.com ook een uitgebreide set horlogegereedschap. 

Zien hoe simpel het werkt? Bekijk hier de instructievideo.


Horlogeband inkorten

Met een bandinkorter verwijdert u eenvoudig zelf schakels uit uw edelstalen horlogeband. Een rubberen horlogeband kunt u zelf op maat knippen of snijden. Lederen banden zijn niet in te korten; u kunt echter wel zelf gaatjes bijmaken of de vouwsluiting verstellen.

Zien hoe simpel het werkt? Bekijk hier de instructievideo