Klantbeoordeling Klantbeoordelingen
  • Voor 18:30 besteld, morgen in huis!Voor 18:30 besteld, morgen in huis!
  • Eigen voorraadEigen voorraad
  • 30 dagen op zicht60 dagen op zicht
  • Uitstekende serviceUitstekende service
  • horlogeband.com in ZenderenHorlogeband.com in Zenderen

Welk bandje is het beste voor sporten?


Na een intensieve work-out of training waarbij je flink hebt lopen zweten, gooi je je sportkleding in de was. Je springt onder de douche en je schoenen laat je luchten, maar wat doe je met je horlogebandje? Die wil je ook het liefst opfrissen. Horlogeband.com legt je uit welke verschillende horlogebandjes er voor jouw sporthorloge zijn, origineel of universeel.

 

UNIVERSEEL

Veel sporthorloges hebben een universeel horlogebandje, zoals Samsung, Garmin en Fitbit. Universeel betekent dat er een horlogeband met rechte aanzet geplaatst wordt. In onze collectie vind je universele, siliconen bandjes van maat 16mm tot en met maat 30mm.

De meest gebruikelijke maat voor sporthorloges is 18 tot 22mm breed. Een uitzondering is Garmin Fenix 7X, daar wordt een 26mm horlogeband geplaatst.

Sporthorlogebandjes in alle soorten en maten - goedkoop online!

ORIGINEEL

Heb jij een horlogeband met een speciale aanzet? Dan moet je een band speciaal voor dat type plaatsen. Originele merkhorlogebanden zijn vaak onnodig duur en daarom bied Horlogeband.com een fantastische collectie horlogebanden die wél op jouw horloge passen, maar niet origineel zijn. In de meeste gevallen kan jij wel 3 van onze bandjes kopen ten opzichte van 1 merk horlogeband.

Wij hebben al onze sportbanden getest en staan 100% achter de kwaliteit van deze banden. Scheelt er iets aan of ben je niet tevreden? Dan zullen we altijd samen met jou kijken naar een goede oplossing.

Weet je niet welk type sporthorloge jij hebt? Kijk dan even op de achterkant van je horloge. Vaak vind je daar wel een naam of typenummer. In onze shop kun op deze gegevens filteren en vind jij een leuke horlogeband voor jouw sporthorloge. Kom je er niet uit of kun je iets niet vinden? Neem dan contact met ons op: info@horlogeband.com of 0546-561728.

Onder andere:
         


MATERIAAL

Siliconen
Een sporthorlogeband van siliconen neem je makkelijk af met wat water. Het vuil en zweet maken plaats voor weer een fris en schoon horlogebandje. Daarnaast is een bandje van dit materiaal vooral erg soepel en zal dit exact naar jouw pols vormen. Het horloge zal niet schuiven of irriteren. Een perfect fit tijdens het sporten.

Je kan de siliconen horlogebanden makkelijk zelf vervangen met onze aanbevolen tool. Wil je het helemaal makkelijk maken? Bestel dan een siliconen horlogebandje met Quick Switch. In deze horlogebanden is een pushpin met hendeltje geplaatst waardoor je makkelijk en snel wisselt tussen jouw favoriete bandjes.

Nylon - Textiel
Een sport bandje van nylon of textiel is supersterk. In de meeste gevallen wordt het materiaal fijn gevlochten voor extra stevigheid. Een nato horlogeband wordt vaak ook in militaire omstandigheden gedragen. Extra voordeel: je kan ‘m gerust een keer mee laten draaien in de wasmachine of vaatwasser. Let op: zonder horloge natuurlijk ;-)

(waterproof) Leer
Een horlogeband van leer is moeilijker schoon te houden en adviseren wij daarom ook niet tijdens het sporten. Leer is een natuur product en absorbeert ieder vocht, dus ook jouw zweet. En mocht dat keer op keer gebeuren, dan kan je er vanuit gaan dat het horlogebandje uiteindelijk naar jouw zweet gaat ruiken en dát wil je niet. Wil je toch persé leer dragen? Dan raden wij je een waterproof leren horlogeband van bijv. lorica aan. Deze horlogebanden zijn gecoat en kunnen tegen water. Deze bandjes kun je dus wel afnemen met een natte doek.

Schoonmaken horlogeband in het algemeen
Probeer het schoonmaken met zeep en andere schoonmaakmiddelen te vermijden, omdat je zo de buitenste laag van bandje kan aantasten. Het vuil zal zich dan in de horlogeband nestelen en verspreiden, waardoor het vrijwel onmogelijk is om het bandje schoon te maken.

Tip: houd je horlogebandje onder de kraan of spoel deze schoon tijdens het douchen.


EXPERIENCE CENTER IN ZENDEREN

Je bestelt een nieuw horlogebandje voor jouw Sporthorloge met gemak online of je bezoekt het Experience Center van Horlogeband.com in Zenderen. Wij adviseren je graag en laten je oneindig veel mogelijkheden zien.

Route naar Experience Center
 

  • Voor 18:30 besteld, morgen in huis!Voor 18:30 besteld, morgen in huis!
  • Eigen voorraadEigen voorraad
  • 30 dagen op zicht60 dagen op zicht
  • Uitstekende serviceUitstekende service
  • horlogeband.com in ZenderenHorlogeband.com in Zenderen